Όροι Χρήσης

Ο ιστότοπος www.diamantistools.gr είναι ένα ηλεκτρονικό εμπορικό κατάστημα πώλησης προϊόντων μέσω του διαδικτύου που δημιούργησε και λειτουργεί η Ελληνική εταιρεία Χ. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ & ΥΙΟΙ ΟΕ.

Τιμές Προϊόντων

Οι τιμές του ηλεκτρονικού καταστήματος μπορεί να διαφέρουν από τις τιμές στο φυσικό κατάστημα. Η εταιρεία μας στην περίπτωση αυτή δεν φέρει καμία ευθύνη και δεν καλύπτει διαφορές στις τιμές από προϊόντα που αγοράστηκαν από το φυσικό κατάστημα και στη συνέχεια διαπιστώθηκε η ύπαρξη χαμηλότερης τιμής στο ηλεκτρονικό κατάστημα και το αντίστροφο.

Εγγύηση Καλής Λειτουργίας

Η εταιρεία μας σας ενημερώνει ότι η εγγύηση καλής λειτουργίας των προϊόντων παρέχεται από τις εκάστοτε κατασκευάστριες ή αντιπροσώπους εταιρείες και όχι από την ίδια η οποία απλά τα μεταπωλεί.

Η εκάστοτε κατασκευάστρια ή αντιπρόσωπος εταιρεία δύναται να επισκευάσει ή να αντικαταστήσει το ελαττωματικό μέρος του προϊόντος ή σε κάποιες περιπτώσεις να αντικαταστήσει ολόκληρο το προϊόν όταν το κρίνει αυτή και μόνο.

Η εγγύηση ισχύει από την ημερομηνία που αναγράφεται στο νόμιμο παραστατικό αγοράς ή στην ειδική θέση του εντύπου εγγύησης.

Υποχρέωση του αγοραστή είναι να ακολουθεί τους ενδεδειγμένους τρόπους λειτουργίας και να έχει πάντοτε το αποδεικτικό αγοράς του προϊόντος.

Η εγγύηση δεν ισχύει σε περιπτώσεις όπου το πρόβλημα στο προϊόν προέρχεται από λανθασμένη χρήση ή συναρμολόγηση. Για αυτό διαβάστε τις οδηγίες χρήσης πριν την χρήση του προϊόντος.

Ο αγοραστής αποστέλλει το προϊόν με εγγύηση συνοδευόμενο από το παραστατικό αγοράς στην κατασκευάστρια εταιρεία ή στη DiamantisTools.gr. Ο τρόπος και τα έξοδα μεταφοράς των προϊόντων από τον πελάτη προς τις εταιρείες και αντίστροφα, καθώς και η ενδεχόμενη ασφάλισή τους είναι επιλογή και ευθύνη του πελάτη.

Διαθεσιμότητα και σύμβαση αγοράς

Σε κάθε προϊόν του ηλεκτρονικού καταστήματος αναγράφεται η κατάσταση διαθεσιμότητάς του. Ως χρόνος διαθεσιμότητας εννοείται ο χρόνος στον οποίο το προϊόν θα είναι διαθέσιμο για παραλαβή από τα  καταστήματά μας.

Σε περίπτωση που προκύψει οποιαδήποτε καθυστέρηση της παραγγελίας σας θα σας ενημερώσουμε είτε τηλεφωνικά είτε γραπτώς μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail). Αν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε με εμάς, μπορείτε να καλείτε κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες το 210 3219335, ώστε να σας ενημερώσουμε για τον ακριβή χρόνο παράδοσής της παραγγελίας σας.

Πιθανή καθυστέρηση στην παραγγελία σας μπορεί να οφείλεται σε:

 • Λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. κακές καιρικές συνθήκες, απεργίες)
 • Ευθύνη του προμηθευτή (π.χ. ανάκληση προϊόντος, έλλειψη αποθέματος, καθυστέρηση παράδοσης)

Η σύμβαση αγοράς μεταξύ του πελάτη και της Χ. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ & ΥΙΟΙ ΟΕ καταρτίζεται από την στιγμή που η τελευταία εξετάσει και αποδεχτεί την παραγγελία του πελάτη (είτε παρακρατώντας τα χρήματα από την κάρτα του πελάτη, είτε αποστέλωντας e-mail στον πελάτη ότι η παραγγελία του βρίσκεται σε επεξεργασία) και όχι νωρίτερα. Στην περίπτωση που ο πελάτης επιλέξει να πληρώσει με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, η σύμβαση δεν καταρτίζεται με την κατάθεση των χρημάτων αλλά αφού η εταιρεία μας εγκρίνει την παραγγελία τηλεφωνικώς ή με e-mail. Αν για παράδειγμα ο πελάτης καταθέσει το ποσό των προϊόντων χωρίς να συμπεριλαμβάνει το μεταφορικό κόστος, η σύμβαση δεν έχει καταρτιστεί και η εταιρεία μας θα τον ενημερώσει ώστε να καταθέσει το υπολοιπόμενο ποσό. Όταν το σύνολο του ποσού κατατεθεί τότε και μόνον τότε ισχύει η σύμβαση και η εταιρεία μας υποχρεούται στην εκτέλεση της παραγγελίας, διαφορετικά γίνεται επιστροφή των χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό του πελάτη.

Πολιτική Επιστροφών

Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε από την εταιρεία μας εντός προθεσμίας 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής τους.

Επιστροφές γίνονται δεκτές μόνο εφόσον τα προϊόντα που επιθυμείτε να επιστρέψετε βρίσκονται στην ίδια κατάσταση στην οποία τα παραλάβατε, χωρίς δηλαδή να έχει παραβιασθεί η συσκευασία τους, μαζί με την απόδειξη λιανικής πώλησης ή το τιμολόγιο. Για αποφυγή ταλαιπωρίας, κατά την στιγμή της παράδοσης ελέγξτε  προσεκτικά την κατάσταση των προϊόντων προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν εμφανή ελαττώματα. 

Θα πρέπει να μας ενημερώσετε τηλεφωνικά για την πρόθεσή σας να επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε, την ίδια μέρα ή την επόμενη εργάσιμη από την ημερομηνία παραλαβής των προϊόντων.

Αν βρίσκεστε κοντά μας, μπορείτε να μας παραδώσετε το προϊόν και εφόσον ελεγχθεί από υπάλληλό μας θα γίνει πίστωση της αξίας του στο όνομά σας, με διάρκεια 45 ήμερες. Διαφορετικά μπορείτε να μας στείλετε το προϊόν με εταιρεία ταχυμεταφορών. Σε αυτή την περίπτωση θα επιβαρυνθείτε με το κόστος αποστολής.

Το ποσό που πιστώνεται είναι η αξία του προϊόντος συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και όχι τυχόν αξίες μεταφοράς.

Περιεχόμενο της Ιστοσελίδας

Η DiamantisTools.gr διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα του περιεχομένου της ιστοσελίδας και οποιαδήποτε αντιγραφή αυτού απαγορεύεται και μπορεί να διωχθεί νομικά.

Η εταιρεία μας καταβάλει την μέγιστη προσπάθεια ώστε τα όλα τα στοιχεία εκείνα που αφορούν τα προϊόντα του ηλεκτρονικού καταστήματος να είναι ακριβή. Παρ’ όλα αυτά δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο εμφάνισης κάποιου λάθους (π.χ. στα τεχνικά χαρακτηριστικά, στην περιγραφή, στην περίοδο εγγύησης, κτλ.). Παρακαλούμε στην περίπτωση που εντοπίσετε κάποιο λάθος να επικοινωνήσετε μαζί μας πριν την παραγγελία σας. Η εταιρεία μας δεν ευθύνεται για τυχόν λάθη στα στοιχεία που αφορούν τα προϊόντα και διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει παραγγελία στην οποία κάποιο από τα προϊόντα δεν έχει την σωστή τιμή/συμπαραδιδόμενα ή όταν το σύστημα έχει υπολογίσει λανθασμένα τα μεταφορικά έξοδα.

Τρόποι Πληρωμής

Αντικαταβολή

Μπορείτε να πληρώστε τη στιγμή της παραλαβής των προϊόντων. Η δυνατότητα αυτή δεν υπάρχει για όλα τα προϊόντα μας, ενώ χρεώνεται επιπλέον 1,50€. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιον από τους παρακάτω τρόπους για την αποφυγή του κόστους αντικαταβολής.

Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό

Μπορείτε να καταθέσετε το ποσό της παραγγελίας σας σε έναν από τους ανωτέρω λογαριασμούς με δικαιούχο την Χ. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ & ΥΙΟΙ ΟΕ και στην συνέχεια να μας ενημερώσετε για την κατάθεσή σας τηλεφωνικά στο 2103219335 ή στέλνοντάς μας το αποδεικτικό πληρωμής με e-mail (στο [email protected]).

Σε περίπτωση εμβάσματος από διαφορετική τράπεζα το επιπλέον κόστος επιβαρύνει τον πελάτη.

IBAN: GR47 0110 1030 0000 1034 4120 604
IBAN: GR83 0172 0230 0050 2308 9192 135

IBAN: GR91 0140 1050 1050 0232 0004 074

IBAN: GR03 0260 2220 0008 6020 1044 622

Πιστωτική ή Χρεωστική Κάρτα

Κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας αν επιλέξετε να πληρώσετε μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας θα μεταφερθείτε στο σύστημα πληρωμών της ALPHA BANK όπου με ασφάλεια θα ολοκληρωθεί η συναλλαγή σας. (ΔΕΝ κρατάμε τα στοιχεία της κάρτας σας).

*​ Στην περίπτωση που η παραγγελία σας περιέχει προϊόν του οποίου τα μεταφορικά είναι κατόπιν συνενόησης, καταχωρήσετε την παραγγελία σας και επιλέξτε Πληρωμή Αργότερα. Θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για το κόστος αποστολής και τον τρόπο πληρωμής.

Τρόποι Αποστολής

Παραλαβή από το Κατάστημα
Μπορείτε να παραλάβετε από τα καταστήματά μας τα προϊόντα της παραγγελίας σας, χωρίς καμία επιβάρυνση. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας πριν την παραλαβή.

Αποστολή στο χώρο σας με ΕΛΤΑ Courier
Μπορείτε να παραλάβετε την παραγγελία σας στο χώρο σας. Εάν η τοποθεσία σας είναι δυσπρόσιτη, (εκτός του δικτύου του ΕΛΤΑ Courier) θα σας σταλεί SMS ώστε να παραλάβετε από το κοντινότερο κατάστημα ΕΛΤΑ.

Αποστολή στο πλησιέστερο κατάστημα ΕΛΤΑ ή ΕΛΤΑ Courier
Θα σας σταλεί SMS ώστε να παραλάβετε την παραγγελία σας από το πλησιέστερο κατάστημα ΕΛΤΑ ή ΕΛΤΑ Courier ( με ταχύτητα ΕΛΤΑ Courier).

Ο χρόνος αποστολής είναι:

 • 1 ημέρα εντός του δικτύου του ΕΛΤΑ Courier
 • 1 ημέρα για Κρήτη, νησιά Ιονίου και Κυκλάδες
 • 2 ημέρες για Σποράδες, Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο
 • 2-3 ημέρες για περιοχές εκτός του δικτύου του ΕΛΤΑ Courier (δυσπρόσιτες)

*Τα έξοδα αποστολής υπολογίζονται και εμφανίζονται πριν ολοκληρώσετε την παραγγελία σας. Στην περίπτωση που ο υπολογισμός τους είναι αδύνατος από το σύστημα, καταχωρήσετε την παραγγελία σας και επιλέξτε Πληρωμή ΑργότεραΘα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για το κόστος αποστολής και τον τρόπο πληρωμής. Εάν το κόστος αποστολής είναι μεγαλύτερο από αυτό που εμφανίζει το σύστημα λόγω ογκοχρέωσης, θα επικοινωνήσουμε πρώτα μαζί σας ώστε να εγκρίνετε την παραγγελία με το επαυξημένο κόστος αποστολής.

Ασφάλεια Συναλλαγών

Κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας μπορείτε να επιλέξετε να πληρώσετε μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, μέσω του ασφαλούς συστήματος πληρωμών Alpha e-Commerce της ALPHA BANK.

Το υψηλό επίπεδο ασφαλείας της υπηρεσίας Alpha e-Commerce εξασφαλίζεται από τα κάτωθι:

 • Οι πληροφορίες σχετικά με την κάρτα (αριθμός κάρτας, CVV2/CVC2, ημερομηνία λήξεως) μεταδίδονται / μεταφέρονται μέσω διαδικτύου σε κρυπτογραφημένη μορφή (SSL 128-bit encryption) και δεν είναι προσβάσιμες από το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.
 • Τα συστήματα και οι διαδικασίες που χρησιμοποιούνται από την Alpha Bank εμποδίζουν σε μη εξουσιοδοτημένους τρίτους την πρόσβαση στα δεδομένα και τα πληροφοριακά της συστήματα.
 • Η ιστοσελίδα της Τραπέζης στην οποία εισάγει τα στοιχεία της κάρτας του ο Πελάτης της επιχειρήσεως, φέρει ψηφιακό πιστοποιητικό για να μπορεί ο καθένας να ελέγξει τη γνησιότητά της, δηλαδή να διαπιστώσει ότι ανήκει πραγματικά στην υπηρεσία Alpha e-Commerce ή Alpha e-Pay (πρώην delta pay) της Alpha Bank.
 • Η διαχείριση της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Εμπορίου Alpha e-Commerce γίνεται από εξουσιοδοτημένα άτομα της επιχειρήσεως, στους οποίους παραδίδονται ατομικοί κωδικοί προσβάσεως (username, password).
 • Σε περίπτωση που η εκδότρια τράπεζα υποστηρίζει τη χρήση μυστικού κωδικού για την εκτέλεση on line πληρωμών με κάρτα και ο κάτοχος της κάρτας έχει παραλάβει ανάλογο κωδικό, η Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εμπορίου Alpha e-Commerce ζητά αυτομάτως από τον Πελάτη σας να πληκτρολογήσει τον μυστικό του κωδικό.
 • Η Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Eμπορίου Alpha e-Commerce ακολουθεί τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές στον τομέα των πληρωμών για το ηλεκτρονικό εμπόριο και είναι πλήρως συμβατή με τα πρωτόκολλα ασφαλείας των διεθνών οργανισμών καρτών Verified by Visa και MasterCard SecureCode για ασφαλείς on-line πληρωμές με κάρτα.

Στοιχεία Εταιρίας

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: Χ.ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε.
ΑΦΜ: 997684336
Δ.Ο.Υ.: Ά ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑΣ 31, 10554 ΑΘΗΝΑ
ΑΡ.ΓΕΜΗ: 009622201000
Μοιράσου το